ZA BUDUĆNOST TENISA NEMA ZIME: Pregled nedelje u znaku mladih nada, Siner na čelu, slijedi ga Međedović!

Kako smo sve bliži kraju sezone 2023, tako smo i slabiji sa dešavanjima u svijetu tenisa. Ono što ćemo izdvojiti za pregled nedelje jeste nova mlada generacija koja polako ali sigurno ide ka vrhu u ”bijelom sportu”.

Svima je dobro poznato da je ovu sezonu obilježio sa posebnim pečatom Novak Đoković ali u samom finišu sezone, u nekim ključnim momentima zablistao je i Italijan Janik Siner o kome se najviše pričalo u nedelji koja je iza nas.

Janik Siner
FOTO: Italija / Twitter

Naime, Siner je u osam dana uspio da dva puta savlada Novaka i to na Dejvis kupu, a zatim da Italiji obezbijedi prvo mjesto ove godine.

Sjajni Siner dokazao je da će se o njemu tek pričati, i da će naredne godine biti još bolji jer mu je finiš ove sezone dodatno dao vjetar u leđa.

Janik Siner
FOTO: Janik Siner / Twitter

Godinu će završiti kao četvrti igrač na svijetu, što je veliki uspjeh za ovog mladića iz Italije.

Teniser o kojem će se tek pričati po svemu sudeći jeste i srpski teniser Hamad Međedović za koga neki smatraju da može biti čak i Novakov nasljednik.

Hamad je osvojio Nekst Gen finale u Džedi i tako postao najbolji mladi igrač na svijetu.

Mladi srpski teniser do pobjede je došao posle pet setova i 134 minuta igre pobijedio Francuza Artura Fisa, 3:4 (6), 4:1, 4:2, 3:6 (9), 4:1.

Osim što je proglašen za najboljeg mladog igrača ove sezone, njegov budžet je takođe bogatiji za 514.000 dolara.

Hamad Međedović
FOTO: Hamad Međedović / Twitter

Iz svega možemo zaključiti da će se tenis igrati i nakon ”velike trojke”, da stižu mlade nade koje će tenis učiniti podjednako zanimljivim kao što je i sada.

Postavi odgovor