Aljamain Sterling
FOTO: YouTube
Aljamain Sterling je novopečeni prvak bantam kategorije a prvak je postao diskvalifikacijom Petr Yana u borbi za titulu, međutim on ne dijeli mišljenje većine a to je da je Yan zaslužio automatski revanš.

Tokom pres konferencije UFC 260 Sterling je izašao pred novinare i odgovarao na njihova pitanja gdje je otkrio njegov stav o njegovoj poslednjoj borbi.

“U bilo kojem drugom sportu, kad napraviš nešto ilegalno, suspenduju te, kazne te i isključe iz igre. A ovog tipa će nagraditi revanšem, što je velika borba. Ispada da možemo prekršiti pravila i ništa nam se neće dogoditi. Mogu dakle preskočiti Octagon i ništa mi se neće dogoditi. Mogu otići u drugi ugao i napasti nekoga od kolega mog protivnika ili odgurnuti njega nakon zvona i ništa mi se neće dogoditi. Ako imaš neka pravila trebaš ih se pridržavati, moraš ih nametnuti. Ili jednostavno pusti da bude sve bez njih” rekao je Aljamain Sterling i dodao:

“Mislim kako je ta gu*ica trebala biti suspendovana ili kažnjena na neki sličan način. Mogli su meni isplatili određenu svotu novca zbog ilegalnog faula, radi kojeg bih mogao ostati bez par godina svoje karijere.”

“Mene su u Nevadi suspendovali na 45 dana bez kontakta. Tako da još ne treniram. No, ponovo sam osjetio probleme sa vratom tako da trenutno pokušavamo isplanirati moj idući potez. Ne znam jesmo li spremni odmah sada krenuti u još jedan trening kamp. Ne zaboravite, taj tip se povukao iz prve borbe, koju smo trebali odraditi u decembru, a ja sam planirao na operaciju odmah nakon toga. Odradili smo ovu borbu. Nažalost, sad sam krenuo osjećati mišićni umor u lijevoj ruci i djelimičnu atrofiju lijevog tricepsa. Nije dobro.”, otkriva Aljamain stanje u kojem se trenutno nalazi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име