Đoković
twitter: đoković

Nakon današnjeg teškog meča, Đoković je i sam priznao da nije bilo lako, a nakon što je otišao sa terena na Dorćolu, izdvojio je vrijeme i govorio je o tenisu u Srbiji.

Jedna od tema bila je Novakova akademija, koja će, izgleda biti osnovana.

– Veoma je inspirativno kreirati svjetsku akademiju ovdje u Beogradu. Pričao sam o tome, mi imamo mnogo talenata, ne samo u tenisu. Poslednjih decenija posebno. Sve dok Janko Tipsarević nije krenuo, nije je uopšte bilo u ovom dijelu svijeta. Srećan sam da će ih ubuduće biti više u regionu, jer su to uslovi za budući uspeh i opstanak ovog sprta, to je važno. Tenis u Srbiji umire, mada možda neko to gleda drugačije. Istina je da smo do prije 10 do 15 godina imali 8.500 mladih igrača, sada je gotovo upola manje. Jedan od razloga je taj što klupski tenis nije gdje je nekad bio – rekao je Đoković i dodao:

– Nemamo kvalitetna klupska takmičenja, a to je osnova tenisera. Hoćemo da stvorimo prave uslove, da mlad igrač može da se takmiči, da stvara rivalstva, prijateljstva, a klubovi su tako nešto uvijek nudili. Viktor Troicki je neko sa kim sam odrastao, putovali smo, sada primijetim da mnogo talenata odavde rade sa individualnim trenerima od početka. Naravno, potreban vam je individualni program i kvalitet, ali i okruženje gdje imate ljude poput vas, koji igraju isti nivo ili malo bolje. To vas motiviše, imam osjećaj da vas to razvija mentalano i emitivno kao igrača- izjavio je Đoković

Jedno od pitanja novinara se odnosilo i na to koliko će Novak u svojoj akademiji primjenjivati principe i vrijednosti koje je naučio od Jelene Genčić, svog prvog trenera.

– Imao sam sreće da radim sa nekim kao što je ona. Pomogla mi je velikim savjetima, naučio sam mnogo od nje i to mi je pomoglo da izgradim karakter i ličnost. Te zdrave navike su krenule rano, meni je bilo prirodno da nastavim tim putem. Danas to kod mladih ne vidim, ali nadam se da ćemo tako nešto ponuditi u našoj akademiji. Prije svega, ponuditi im pravu bazu, a ostalo je na njima. Moraju da pokažu da im je stalo i da mogu da promijene stvari u svom životu. Nije dovoljno samo trenirati. Morate posvetiti život tome i vi i svi koji vas podržavaju, da bi se dosegle visine u ovom sportu – zaključio je Novak Đoković.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име