Holidej
Twitter/Holidej
Plejmejker Nju Orleans Pelikana, Džru Holidej, imenovan je za NBA 2019/20 Tvajmen Stouks saigrača godine objavila je liga u saopštenju.

Nagrada, u čijem izboru je učestvovalo i glasalo više od 250 NBA igrača, označava igrača za kojeg se smatra da je najbolji saigrač zasnovano na „nesebičnoj igri, vođstvu na i van terena, kao mentoru i uzoru ostalim NBA igračima, te posvećenosti igri i posvećenost timu “.

Majk Konli, Džamal Kroford, Dirk Novitcki i Vins Karter osvojili su ovu nagradu tokom poslednjih nekoliko godina. Jedan od 12 igrača kojeg su rukovodioci lige nominovali za ovogodišnju nagradu, Holidej je bio prvi izbor dobivši 53 od 267 mogućih glasova. Pobijedio je vicešampione Tobajasa Herisa i Kajla Korvera za tu čast.

Holidej u prosjeku bilježi 19.1 poen, 6.7 asistecija, 4.8 skokova i 1.6 ukradenih lopti sa procentom šuta 45.5% za 2 poena i 35.3% za 3 poena u 61. utakmici za Pelikane u sezoni 2019/20.

U julu je najavio da će svoje plate iz balona u Orlandu uplatiti Fondu za borbu za socijalnu pravdu Džru i Lauren, fondu ko je posvećen pomaganju zajednicama u Nju Orleansu, Indianapolisu i području Los Anđelesa.

Uprava Nju Orleansa suočiće se sa odlukom o Holidejevoj budućnosti u narednih par mjeseci. Igrač ima opciju produžetka saradnje u sezoni 2021/22, što znači da možda ulazi u ugovornu godinu 2020/21. Pelikani će morati da utvrde da li ima smisla razmotriti trejd veterana ili će Džru ostati dugoročno u klubu.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име