Alen Ajverson
Izvor: Twitter - Allen Iverson
Alen Ajverson, bivši NBA košarkaš gostovao je na tamošnjem podkastu “All The Smoke”, gdje je otkrio interesantne činjenice iz karijere, uz puno emocija i suza.

Ajverson je u igračkoj karijeri, najviše uspjeha imao u Filadelfija Seventisiksersima, bio je MVP, najbolji strijelac, igrao finale, ali titulu nije osvojio. I dan danas važi za jednog od favorita košarkaških navijača širom svijeta.

U podkastu je bio gost Stivena Džeksona i Meta Barnsa, na čije se konstatacije i rasplakao.

Ti si modna ikona. Kako sam sada obučen, istetoviran, sve je to zbog tebe. Mi tebe volimo, dao si mnogim ljudima samopouzdanje kada to nijesu imali, dao si im do znanja da mogu da budu uspješni ako samo budu ono što jesu. I ne pričam samo o nama, niti samo o košarkašima. Pogledaj muzičare, pogledaj druge poznate ličnosti, zbog tebe i tvog ponašanja su takvi i zbog toga te pratimo i volimo. Ti nama mnogo značiš. Ne smijemo da te izgubimo. Samo što smo izgubili Kobija… Svo cvijeće ovog svij eta za tebe nije dovoljno brate moj. Kapiraš? – rekao je Stiven Džekson, što je rasplakalo Ajversona.

Brišući suze, nadovezao se…

Šta je pogrešno u tome da budeš ono što jesi? Nemoj nikada da misliš da tvoj život ničemu ne vrijedi. Time Bogu ukazuješ nepoštovanje, a on ti je dao život. Nikada nemoj da želiš da budeš neko drugi, budi ti, super je biti ti. Nebitno je da li si bogat ili siromašan. Ja nikada nijesam znao da li ću biti bogat niti sam nikada bockao Boga i izazivao sudbinu pitanjima zbog čega nijesam bogat i kada ću to postati.

Ajverson se sjetio i pokojnog trenera Džona Tompsona i svojih dana na Džordžtaunu.

Kada se sjetim svojih dana na Džordžtaunu, nijesam bio spreman ni za šta… Taj čovjek i šta je sve uradio za mene, mislim obožavam Filadelfiju, imao sam ono što je Kobi imao u Los Anđelesu, Lebron u Klivlendu i Džordan u Čikagu, ali… Trener Tompson je protiv Vilanove bio pravi junak. Na tribinama su nosili transparente u kojima su me vrijeđali govorivši kako sam ja sledeći O Džej Simpson sa sve lancima i lisicama, aludirajući na onaj skandal iz srednje škole… I trener Tompson je tražio da ih izbače iz sale ili mi nećemo igrati. Obezbeđenje ih je izvelo i nastavili smo, da nijesu, ne bismo igrali. Kada god bismo otišli negdje, navijači bi me vrijeđali i vikali da sam ‘zatvorska ptičica’. A znate ko mi je uvijek držao stranu? Džon Tompson – ispričao je Alen Ajverson.

13 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име