Ćavi
Došao je i taj dan, možda i najvažniji u 21. vijeku za Barselonu – oko 110.000 “sosiosa” imaće priliku da izaberu novog predsjednika što će umnogome odrediti sudbinu katalonskog kluba u narednoj deceniji, povodom toga danas se oglasio i legendarni Ćavi Enderson.

On je putem društvenih mreža pozvao “sosiose” da izađu na izbore, ali nije zauzeo ničiju stranu. Viktor Font je tokom proteklih mjeseci najviše pominjao Ćavija kao “kamen temeljac” nove Barselone, ali nikada nije dobio javnu podršku legendarnog kapitena, koji je i na dan izbora ostao neutralan.

“Iz Dohe, pozivam sve “sosiose” da glasaju na izborima najboljeg kluba na svijetu. Živjela Barsa”, poručio je Ćavi.

Navijači između redova tumače Ćavijevu diplomatsku poruku kojom se distancirao od svih kandidata, te da ni u jednom trenutku nije pružio podršku Fontu, jer ne želi da se veže samo za jednog kandidata.

Na Barsinim forumima neki pišu da bi ovakva neutralna poruka mogla da utiče na mnoge “sosiose”, mada je Font već nekoliko neđelja u konstantom padu zbog lošeg vođenja kampanje.

Što se Freiše tiče, pomalo je tragikomično koliko produžena ruka Rosela i Bartomeua “živi” zahvaljujući svojim botovima. To najbolje pokazuje anketa druge legende Barselone, Karlesa Pujola koji je u petak uveče na svom Tviteru postavio pitanje ko treba da bude novi predsjednik kluba, Laporta je u kratkom periodu imao preko 90% glasova, ali su botovi potom upalili računare i do kraja ankete Freiša ga je nekim čudom prestigao i “pobijedio” u anketi.

Sve u svemu, sve osim pobjede Đoana Laporte bilo bi veliko iznenađenje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име