Danas je dan mudrosti, dobrodošli su savjeti o životu i zdravlju. Neophodna je fizička aktivnost, pa vam preporučujemo da se danas bavite sportom.

Izbjegavajte brbljanje, ogovaranje i tračarenje jer troše mnogo energije već energiju radije iskoristite na pravi način.

Na kraju teksta pročitajte koji NBA košarkaš danas slavi rođendan.

OVAN

Zbog svoje marsovske prirode, Ovnovi su cijelog života aktivni, pa često biraju sport i kao svoju profesiju. Odgovaraju im gotovo svi sportovi koji zahtijevaju kretanje, brzinu, a naročito su skloni individualnim sportovima. Ukoliko se nađu u timskim sportovima, uvijek se ističu i žele biti najbolji, obično su napadači. Sjajnu su u sportovima sa loptom, kao i u izazovnim sportovima, a često se bave i sa dva, tri različita sporta istovremeno. Za danas preporučujemo košarku.

BIK

Zbog svoje komocije i sklonosti uživanju, nijesu sportski tipovi. Ukoliko, pak, odluče da se upuste u sport, često ih vuče materijalni motiv jer im je novac jako važan u životu, pa se nađu u onim sportovima gdje se može zaraditi. Ali, obzirom na to da su rijetko vrhunski sportisti, jako često brzo odustanu jer je do dobre zarade dug put. Za bikove su laganiji sportovi, vezani za estetiku a mogu biti i uporni u rekreativnom bavljenju svim vrstama sportskih aktivnosti kao što su na primjer, pilates, gimnastika ili plivanje. Danas preporučujemo pilates ili jogu.

BLIZANAC

Blizanci su majstori akrobacija. Gimnastika, ples, mnogi sportovi gdje su dominantne ruke, gdje se traži spretnost, okretnost i brzina, njihova su specijalnost. Slaba strana im je snaga, pa biraju brze sportove u kojima se traže navedene osobine. Za njih je jako važno da nauče pravilno disati i koristiti kapacitet pluća, pa je treninge poželjno nadopunjavati yoga vježbama disanja. Čas plesa za danas.

RAK

Rakovi mogu biti vrhinski sportisti ukoliko žele, ali ne po svaku cijenu. Strpljivi su i uporni, pa predanim i postepenim radom mogu postići odlične rezultate. Takođe im dobro idu i sportovi gdje dolazi do izražaja elegancija, kao što je sinhronizovano plivanje ili odbojka, i gdje postoji publika koja to rado gleda. Danas pođite na plivanje ili pozovite ekipu na odbojku.

LAV

Lavovi su sportski tipovi, a naročito ako neko gleda. Posvetiće se treninzima do ludila, samo da budu u centru pažnje na nekoj važnoj utakmici. Ukoliko nema ko da ih gleda, gube motivaciju. Zato su Lavovi često prisutni u popularnim sportovima, kao što je fudbal, svi sportovi koji se odvijaju u formi utakmice, a nije im strana ni atletika i sve njene discipline. Ovaj znak je generalno sportski tip pa se može naći u gotovo svim vrstama sporta. Pođite sa društvom na fudbal.

DJEVICA

Ukoliko se Djevice upuste u sport, najčešće biraju onaj gdje se traži tačno određeni potez, jer su veoma precizne. U ovom znaku se mogu naći odlični fudbaleri ili teniseri. Takođe se često nađu i u onim koji barataju sitnijim rekvizitima kao što su: stoni tenis, bagminton, šah. Nijesu borilački tipovi, već više tipovi vještine i tehnike, pa se mogu naći i u gimnastici ili nekoj od istočnjačkih borilačkih vještina (koje obično kombinuju sa tehnikama meditacije), ali nikako u aktivnostima koje zahtijevaju izdržljivost. Partija šaha sa prijateljem idealna je za danas.

VAGA

Vage su uvijek elegancija, pa takav mora biti i sport kojim se bave. Takođe vole aktivnosti u paru, pa je za njih idealno mačevanje, tenis, kao i sve vrste finijih sportova. Mogu se naći i kao jahači, karate majstori a sigurno pripadnike ovog znaka nećete naći u grubim ili prljavim sportovima. Ritam i ravnotežu postižu odličnim balansiranjem između treninga i meditativnih odmora u potpunoj tišini. Ovaj lijep dan iskoristite da pođete na jahanje.

ŠKORPIJA

Izazov i opasnost je njihova hrana zato se u njihovim takmičenjima mora osjećati neka frka, pa se mogu naći u opasnim bavljenima kao što su borbe sa svim vrstama oružja, borilačkih vještina (karate, džudo i svi slični), pa sve do sportova gdje ima neke napetosti, kao na primjer hoće li atletičar preskočiti zadanu visinu. Hladnokrvni su i dobri borci i u najtežim situacijama, pa u grupnom sportu znaju smiriti ekipu i postići odlučujući pogodak. Za danas preporučujemo da izbjegavate opasnost i pođete na trčanje u prirodi.

STRIJELAC

Strijelac je još jedan naglašeni sportski tip. Pripadnici ovog znaka sport doživljavaju kao nešto plemenito i pravi su “fair play” igrači. Vole sportove vezane za prirodu, ali obožavaju i atletiku jer vole slobodno trčati, penjati se, kao i trke svih vrsta (pa čak i one autima ukoliko im dobro ide vožnja). Za dans preporučujemo planinarenje.

JARAC

Njima jednostavno nije zanimljivo, ukoliko nema napora. Pripadnici ovog znaka su rođeni maratonci, planinari, alpinisti, skijaši jer su planine njihovo prirodno podneblje. Tu se osjećaju najbolje. Svi sportovi gdje se traži izdržljivost, i to po mogućnosti na što duže staze, kao i dobri živci, njima će odlično odgovarati. Nijesu pretjerani pobornici brzine, već napornim i strpljivim radom i treninzima mogu postati vrhunski sportisti. Ukoliko imaju jasno postavljen cilj, ništa ih ne može spriječiti da ostvare šta su zamislili. Za danas preporučujemo dugu šetnju.

VODOLIJA

Pogrešno se pretpostavlja da ovaj znak ima veze sa vodom, ali to je netačno. Vodolija je vazdušni znak. Najviše vole sve što je novo, neobično i ekscentrično. Avioni i letovi su njihovo kraljevstvo. Padobranstvo, paraglajding ili neobične kombinacije aktivnosti područja su gdje se oni osjećaju svoji, a takođe plivaju kao ribe u vodi. Ne vole dosadu ili nešto što je već više puta viđeno, pa često sami izmišljaju neki svoj sport ili trening. Za danas preporučujemo vježbe, trening u prirodi.

RIBE

Plivanje, ronjenje svih vrsta i disciplina, jedrenje na dasci, na jedrilici i sve vezano za more, odlično ide pripadnicima ovog znaka. Dobro bi se snašli i u sportskom ribolovu. Iako nijesu klasičan sportski znak, mogu postići odlične rezultate u sportovima gdje se traži taktika, mogu se naćim u raznim igrama nadmudrivanja. Za danas Ribama preporučujemo da se opušte uz društvene igre sa prijateljima.

dan
Mandatory Credit: Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports/Russell Westbrook/Reuters via Guliver image

Na današnji dan rođen je Rasel Vestbruk (31), profesionalni košarkaš koji igra za Hjuston Roketse u NBA ligi. Devet puta je bio NBA ol star, kao i NBA MVP za sezonu 2016/17. Osim ovih dobio je još mnogo nagrada i priznanja od 2008 godine kada je postao igrač NBA lige. Od 2008 – 2019. godine bio je član Oklahoma Siti Tandersa, a od 2019. nosi dres Hjuston Rokitsa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име