Astro Sport – sport igra važnu ulogu u životu pojedinca 13.09.2021

0
10
sport igra važnu ulogu

Sport igra važnu ulogu u životu pojedinca. Održavanje tjelesne aktivnosti i sporta ima mnoge koristi za tijelo. Neke od ovih prednosti uključuju poboljšanu kardiovaskularnu kondiciju, zdravlje kostiju, smanjeni rizik od pretilosti, bolji san i bolju koordinaciju i ravnotežu. Osim toga, poput nekoliko drugih aspekata života, horoskopski znakovi mogu pomoći u određivanju vrste sporta kojim se bavite. Danas vam pišemo o sportu koji volite ili koji će vam odgovarati, prema vašem horoskopskom znaku.

Ovan

Ovnovi su konkurentni i trebaju sportsko uzbuđenje. Sportovi u kojima vole igrati ili gledati su oni koji zahtijevaju hrabrost, koncentraciju i snagu, poput boksa, borilačkih vještina i trčanja.

Bik

Bikovi su samo za izdržljivost i izdržljivost. Vole sportove koji zahtijevaju stalno kretanje i kontakt sa zemljom, poput fudbala. Možda bi ih zanimali i dizanje tegova i bodibilding.

Blizanci

Više volite sportove koji zahtijevaju koordinaciju oko-ruka. Volite i timske sportove i one koji se mogu igrati pojedinačno. Kriket, odbojka i stoni tenis savršeni su sportovi za vas.

Rak

Sport nije stvar Raka jer je to znak u koji Mars pada. Ako bi vas zanimali neki sportovi, to bi bilo jedrenje na dasci ili joga. Svi su sportovi koji omogućuju oslobađanje energije dok ste u opuštajućem stanju uma.

Lav

Lavovi vole sportove koji su glamurozni i stavljaju ljude u središte pažnje. Ako se posvete konceptu tima, to je obično zato što im to na neki način može lično koristiti. Stoga su košarka, golf ili surfanje sport za vas.

Djevica


Djevice na sport gledaju kao na način da se pomogne zdravom životu. Često ih se nalazi u šetnji ili trčanju napolju. Sportovi koji ih zanimaju su kriket, trke i rukomet.

Vaga

Vage obično ne razumiju zašto se sport može shvatiti ozbiljno kao neki! Međutim, nekoliko sportova koje najradije gledaju su gimnastika, klizanje i mačevanje.

Škorpija

Strastveni u svom poslu, kad Škorpion ima na umu cilj, ne može ih zaustaviti. Ako radite od kuće, to može značiti da Škorpion od vašeg posla očekuje istu posvećenost koju ima i za svoj.

Strijelac

Strelčevu dobru prirodu i dobronamernu ličnost dobro je imati u ovim mračnim vremenima. Posjedujući pozitivan stav i veliko srce, rad sa Strijelcem može se osjećati kao rad sa vašim omiljenim učiteljem.

Jarac

Jarčevi su savršeni vođe kada svi rade od kuće, jer su samodisciplinirani i motivirani, a isto očekuju i od drugih.

Vodolija

Kada rade od kuće, Vodolije napreduju same od sebe. Pozdravljaju savjete i pomoć i vole pružati podršku drugima, samo se pobrinite da ih pitate u pravo vrijeme.

Ribe

Saosećajne i otvorene za razgovor kroz probleme, Ribe će uvek biti tu da saslušaju i pomognu u razmatranju teškoća na radnom mestu. Simpatične i nesebične kada je riječ o pohvalama, Ribe imaju tendenciju stavljati osjećaje drugih na prvo mjesto tokom zaključavanja, pa pokušajte s vremena na vrijeme pitati kako su.