izbori
Fudbalski klub Barselonu očekuju najvažniji izbori u istoriji kluba, ali privremena uprava čini sve da se oni što duže odlažu.

Najpre, privremena uprava na čelu sa Karlosom Tusketsom, koji bi morao da bude neutralan, ali je svima jasno da je i on Bartomeuov čovjek, iskoristio je maksimalan period do održavanja izbora po statutu kluba.

Po njemu, klub ima rok od 90 dana da organizuje izbore od momenta ostavke Bartomeuove uprave, a 24. januar kada su zakazani, padaju poslije 88 dana.

Ipak, sada pokušavaju da dodatno pomjere izbore, pozivajući se na tešku epidemiološku situaciju u Kataloniji. Da sve bude još providnije, glavni dušebrižnici i najglasniji u odlaganju izbora jesu Bartomeuovi ljudi.

Prvi je jasno istupio Đordi Kardoner, dugogodišnja Bartomeuova desna ruka, koji je rekao da bi održavanje izbora bio znak nepoštovanja prema građanima Barselone.

Za održavanje izbora bore se Đoan Laporta i Viktor Font, koji naravno pozivaju na stroge mjere i održavanje istih po svim protokolima usljed pandemije.

Da izbori budu odgođeni bore se oni kojima ne ide u korist da nova uprava dođe i zatekne totalni kolaps u klubu. U prevodu, odavno se zna da privremena uprava “pegla” sumnjive transakcije i zataškava dugogodišnji očajan rad Bartomeuove uprave.

Konačna odluka, u skladu sa preporukama ljekara, biće donijeta 14. januara, kada će se definitivno znati da li će izbori biti održani 24. januara ili dvije neđelje kasnije.

Prema svim anketama, jedini pravi kandidati između kojih će se voditi borba su Laporta i Font, obojica veliki protivnici Bartomeua i obojica koja su najavila da će transparentno otkriti sve “brljotine” prethodne uprave.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име