Katar
Foto: talksport.com
Više od 6.500 migranata zaposlenik u azijskoj državi Kataru, iz Indije, Pakistana, Nepala, Bangladeša i Šri Lanke, izgubilo je život u posljednjih deset godina, od kada je Katar dobio organizaciju Svjetskog prvenstva u fudbalu 2022. godine.

To je objavio londonski Gardijan, a šokantni podaci svjedoče da je svake sedmice život u Kataru gubilo čak 12 migranata u prosjeku, i to samo iz pomenutih pet država. Konkretno radi se o 5.927 radnika iz Bangladeša, Nepala, Indije i Šri Lanke i 824 po podacima pakistanske ambasade.

Strahuje se da je ukupan broj stradalih migranata čak drastično veći, kada se uključe podaci iz Filipina i Kenije, zemlja iz kojih veliki broj radnika traži zaradu na Bliskom istoku. Takođe, u ovu statistiku nijesu uračunati podaci iz posljednjih mjeseci 2020. godine.

u posljednjih deset godina započeo je program rapidne izgradnje ultramodernih stadiona, saobraćajnica i infrastrukture – sve sa ciljem da pokaže da će biti dostojan domaćin Svjetskog prvenstva.

U Kataru, po posljednjim podacima, boravi čak dva miliona migranata, od kojih većina dobru zaradu pronalaze u teškim građevinskim poslovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име