Honde
Glavni tim Honde u MotoGP šampionatu je pokrenuo internu istragu protiv svoje prve zvijezde, šestostrukog svjetskog šampiona Marka Markeza.

Japanska ekipa istražuje da li je slavni Španac Markez, velikan motociklizma, doživio prelom ruke otkom vožnje motocikla.

U julu prošle godine Markez je doživio tešku povredu na trci u Herezu, uvodnoj u sezoni. Potom je operisan i ugrađena mu je titanijumska pločica u nadlakticu desne ruke. U avgustu je ponovo morao na operaciju, kada je doživio novu povredu – titanijska pločica povrijedila je kost koja nije zarastala na pravi način. Tada je saopšteno da je Markez pogoršao povredu prilikom otvaranja prozora.

Šest mjeseci nakon incidenta (u međuvremnu slavni vozač operisan je i treći put), Honda ispituje Markezove iskaze. Istražuje se istinitost pomenutih navoda da se Markez povrijedio otvarajući prozor. Honda je došla do saznanja da je tokom avgusta Mark vozio motocikl iako je imao strogu preporuku ljekara da to ne čini.

Mark Markez je javno poručio timu Honde da će sudjelovati u bilo kakvoj istrazi i da nema šta da krije. Njegov povratak na stazu očekuje se na proljeće, a vjerovatno će propustiti početak MotoGP sezone za 2021. godinu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име