Mihaela
Na sedmu godišnjicu teške nesreće na skijanju Mihaela Šumahera, legendarnog sedmostrukog šampiona Formule 1, i dalje se malo zna o njegovom zdravstvenom stanju.

Njegov bivši timski kolega u Ferariju i bliski prijatelj Felipe Masa, javno je istakao da je zdravstveno stanje Njemca i dalje teško. U godini pred njema Mihaelov sin Mik dočekaće debi u Formuli 1 u ekipi Hasa. Masa je u prethodnim mjesecima bio u prilici da posjeti Šumahera, koji se godinama daleko od očiju javnosti oporavlja u porodičnom domu nedalelo od Ženeve (Švajcarska). U padu na skijalištu Mirabel u Francuskoj, prije sedam godina, Mihael je doživio teške povrede glave. Nakon pola godine u komi prebačen je na kućno liječenje. Mediji su spekulisali da je nepokretan i da otežano komunicira sa okolinom…

“Znam kako je Mihael, uvijek smo bili vrlo bliski. Situacija nije laka, a ja ću poštovati odluku porodice da se ne otkrivaju detalji. Svakodnevno se molim, da će Mihael nastaviti da zdravstveno napreduje. Da jednog dana bude u stanju da sina bodri kraj staze Formule 1. To on i čini, bori se da bi mogao vidjeti Mika na F1 stazi – rekao je Masa.

Žan Tod, predsjednik Svjetske automobilske federacije (FIA) i bliski prijatelj Šumahera, kazao je da često posjećuje Mihaela i da se nada da bi ga svijet uskoro mogao vidjeti. Kazao je da je medicinski tretman takav, da se radi o putu povratka ka normalnijem životu.

Kada je u pitnaju trenutno stanje Mihaela Šumahera, italijanski mediji su prenijeli da ne može da govori, a komunicira pokretima očiju i samo ga troje ljudi može vidjeti na dnevnoj bazi.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име