Navijač
Izvor: Facebook - Balkanski Navijači
Thiago Rech, navijač fudbalskog kluba Santa Cruz, pokazao je da je sve moguće!

Prije 8 godina, odnosno 2012. godine Thiago je bio jedan jedini navijač Santa Cruza na meču protiv Gremija. Santa je bila domaćin, ali su gosti bili daleko bolji. Gosti su bili razigrani pa su meč okončali rezultatom 4:1!

Rech nikada nije pomislio da prestane da navija za ovaj tim, pa ni onda kada je gubio. Vrijeme je odmicalo a ovaj mladi novinar posao je pronašao u svom omiljenom klubu! Mladić je “upao” u press službu kluba, što mu dođe kao ostvarenje sna.

Godine su prolazile, a Thiago je bio sve odaniji klubu. Rech je u klubu postepeno napredovao.

Ovaj navijač nam je pokazao da se upornost i odanost uvijek isplate. On je od običnog fana sa šalom oko vrata, postao predsjednik svog omiljenog kluba. Trenutno vodi treći mandat na toj poziciji. Prije nekoliko dana odveo je i klub do najvećeg uspjeha u 107 godina postojanja.

Santa Cruz je u petak pobijedio u prvenstvu svoje savezne države, pa će naredne godine po prvi put u klupskoj istoriji igrati u Kupu Brazila. Tiago ima sada novi problem, kako skupiti 500.000 brazilskih reala za troškove igranja u tom takmičenju? Nada se da će odziv sponzora biti dobar te da će ipak ispisati nove stranice istorije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име