Oglasila se supruga Rosija: Teško je naći ljude poput njega

0
21
supruga
Legendarni italijanski fudbaler Paolo Rosi preminuo je u 64. godini, a informaciju je potvrdila njegova supruga Federika Kapeleti.

Vijest koju je prenio Enriko Varijale, novinar televizije “RAI”, potvrdila je i njegova supruga Federika Kapeleti.

Federika je odlučila da govori za italijansku “Gazetu” i da se emotivnim riječima oprosti od supruga.

“Trenutno je malo teško razgovarati, jer sam veoma umorna. Bila je ovo teška godina, godina puna stvari, vrlo bliska sa Paolom. Otkrila sam intimnije, njegove ličnije aspekte. Otkrila sam njegove slabosti, mnoge stvari o toj veličanstvenoj osobi za koju sam imala čast da se udam”, kazala je Federika za italijansku Gazetu.

Oni su se vjenčali 2010. godine, i to je Rosiju, kako prenosi Nova.rs, bio drugi brak.

“U poslednjim trenucima je iznio svu svoju volju za životom, svu svoju hrabrost i svoju odlučnost. Nije želio da se preda, uvijek je pokušavao da ubijedi mene, djevojke (ćerke), sve, da može, da će se izboriti. To je nešto što smo željeli da iskusimo sami, a pomogli su nam mnogi ljudi koji su nam bili bliski, poput ljekara bolnice “Le Skote”, odsjeka za neurohirurgiju gdje je operisan na leđima, dr Olivieri, cijelo njegovo osoblje. To su divni ljudi, ponašali su se prema Paolu onako kako je zaslužio. Uz svu privatnost i naklonost koja mu je bila potrebna”, objasnila je Federika.

Paolova supruga je sa divljenjem pričala o svom čovjeku, velikanu, idolu nacije…

“Imala sam sreću da budem s njim i da podijelim mnoge stvari. Divna, jedinstvena osoba koja je oduvijek znala da vidi pozitivnu stranu u svemu, čak i kada stvari nisu bile previše pozitivne. Jednostavna osoba, koja je oduvijek znala kako da voli sve. To me je naučilo da na stvari gledam drugačije, uvijek pozitivno, uvijek pružajući ruku pomoći drugima, uvijek vrlo pozitivno, sa osmijehom. Posle Paola biće mi teško suočiti se s tim što je Paolo jedinstven, jer je teško naći ljude poput njega”, dodala je ona.