Robinj
Bivši reprezentativac Brazila Robinjo mogao je da ima fantastičnu karijeru.

Igrao je u velikanima kao što su Santos, Real Madrid i Mančester siti, ali umjesto da iskoristi svoj talenat i velikim slovima upiše se u istoriju fudbala, luda glava odvela ga je stranputicom. I, uskoro bi mogao da završi na podužoj robiji…

Apelacioni sud u Milanu potvrdio je devetogodišnju zatvorsku kaznu za 37-godišnjeg Robinja i njegovog prijatelja Rikarda Falka zbog učestvovanja u grupnom silovanje đevojke koja je te večeri u poznatom milanskom noćnom klubu slavila 23. rođendan.

Brazilac i njegov prijatelj osuđeni su 2017. godine, a kazna je sada potvrđena na višem stepenu. Ostala im je, međutim, još jedna nada pošto imaju 45 dana da ulože novu žalbu, a konačnu odluku u tom slučaju dao bi Vrhovni kasacioni sud u Italiji. Robinjo se, konkretno, optužuje za omalovažavanje i brutalno ponižavanje žrtve.

Robinjo je u oktobru prošle godine ponovo potpisao za Santos, s tim da klub ima pravo da prekine ugovor zbog aktuelne situacije. Tokom karijere dvaput je bio prvak Brazila, isto toliko puta Španije, a po jednom je osvojio Seriju A, kinesko i tursko prvenstvo. Sa reprezentacijom Brazila je bio šampion Južne Amerike 2007.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име