Rosi
Foto: dailystar.co.uk
Valentino Rosi (41), legenda motociklizma, javno je kritikovao čelnike MotoGP šampionata što su prošlog ljeta dozvolili da velika zvijezda Mark Markez nedovoljno oporavljen nastupi na treningu.

Samo nekoliko dana nakon prve operacije polomljene ruke, Španac Markez, šestostruki prvak najjače klase, pojavio se na stazi. Pokušao je da nastupi u kvalifikacijama – ali je zbog jakog bola odustao. Nekoliko dana nakon toga stanje povrede se pogoršalo i morao je na novu operaciju.

“Iskreno ne znam zašto su to uradili. Zašto je MotoGP dozvolila da se rizikuje Markezova bezbijednost? Da li bi se brže oporavio, da tada nije izašao na stazu i probao da vozi? To su odgovori na čekamo. Nadam se da će Mark što prije ponovo biti na stazi, potreban je našem sportu. Takođe je potrebno da MotoGP više štiti naše šampione – rekao je Rosi.

Od jula prošle godine i pada na trci u Herezu Markez nije nastupao, a vjerovatni će propustiti početak nove sezone. Rosi, sedmostruki šampion najjače klase, ove godine voziće za Petronas Jamahu i pokušati da dođe makar do pobjede na nakoj od trka.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име