Navijačka organizacija Ultras World ove godine nije birala 10 najboljih navijačkih grupa, već akcija.

Iza nas je jedna od najgorih godina ikad za navijače. Zbog pandemije korona virusa zatvoreni su brojni stadioni, pa je publika zabranjena.

Propisi i ograničenja su različiti u svakoj zemlji, zbog toga su neke grupe imale manje ili više mogućnosti da prisustvuju utakmicama i da podrže tim na uobičajeni način. Ne bi bilo pošteno takmičenje da se odaberu najbolje grupe. Zbog toga smo odlučili odabrati najboljih 10 akcija 2020. godine.” poručuju iz Ultras World-a.

MJESTO BROJ 10 – AUSTRIA SALZBURG

Nas desetom mjestu su se našli anvijači fudbalskog tima Salzburg sa koreografijom koja je izvedena na meču protiv SV Seekirchen. Koreografiju su pratile baklje i brojni vatrometi. Meč je završen rezultaton 1:3 u korist gosta.

Ultras
Izvor: Facebook – Austria Salzburg

MJESTO BROJ 9 FRENCVAROŠ

Navijači Frencvaroša su na meču protiv Ujpešta bukvalno podigli zid! Navijači su slavi 25 godina grupe Green Monsters. A naa zidu je upravo pisalo MONSTERS. Frencvaroš je na ovom meču pobijedio rezultatom 1:0.

Ultras
Izvor: Facebook – Ultras Pictures

MJESTO BROJ 8 – LEGIJA VARŠAVA

Navijači ovog kluba su poručili da je vrijeme za apokalipsu! Ova navijačka grupa je uz sjajno odrađen transparent stadion ukrasili dimnim bombama. Meč je završen 4:5 rezultatom.

Ultras

MJESTO BROJ 7 – ZENIT

U ovoj godini, navijačka grupa fudbalskog kluba Zenit ostaće upamćena po osvijetljenju puta uz pomoć baklji. Ova skupina je takođe priredila jednu koreografiju koja je bila namijenjena virusu Korona.

Ultras

MJESTO BROJ 6 – CRVENA ZVEZDA

Na šestom mjestu našli su se nama dobro poznati navijači. U pitanju su Delije, navijači Crvene Zvezde. Delije su tokom ove godine imali veliki broj koreografija. Takođe se na Marakani mogao vidjeti i gusti dim pirotehničkih sredstava.

Ultras

MJESTO BROJ 5 – BORUSIJA DORTMUND

Navijači Borusije su svakako najbolji navijači! O njima je sporno pričati, a detaljno o njima možete pročitati ovdje.

Ultras

MJESTO BROJ 4 – Raja Casablanca

Navijačka grupa ovog fudbalskog kluba bila je i više nego aktivna tokokm ove godine, ali je ipak zauzela šesto mjesto na listi. Navijači su imali par uspješnih gostovanja, a često su i ulice bile preplavljene korteima.

Ultras

MJESTO BROJ 3 – ARIS

Ultrasi ovog grčkog tima su bili veoma aktivni tokom ove godine. Radili su sjajne koreografije! Trbine su često bile prepune baklji i dima a nije strano bilo i paljenje stadiona.

Ultras

MJESTO BROJ 2 – HAJDUK SPLIT

Torcida je ove godine proslavila 70 godina postojanja, a za ovu proslavu su bukvalno zapalili grad!

Ultras

MJESTO BROJ 1 – FAR RABAT

Po mnogima nepravedno, ali navijačka ekipa ovog tima je odnijela prvo mjesto! Uživajte u videu

12 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име