Jorge Masvidal
Forbes/Jorge Masvidal
UFC-ov poluteškaš Jorge Masvidal izrazio je podršku Donald Trump-u u nastojanju američkog predsjednika da produži vrijeme u Bijeloj kući, istovremeno kritikujući demokratskog kandidata Joe Biden-a zbog “podilaženja” Latinoamerikancima. Pošto će se opšti izbori u Americi održati 3. novembra – ali je već otvoreno prijevremeno glasanje, republikanac Trump ide zajedno sa bivšim potpredsjednikom Biden-om.

Masvidal, jedno od najpopularnijih imena u MMA, podržao je “najboljeg” Trump-a, dok je govorio na skupu na Floridi: “Narode, uputiću vas u nešto”, rekao je 35-godišnjak okupljenima ove nedelje. “Demokrate misle da imaju pravo na glas Latinoamerikanaca. Oni misle da im ga jednostavno moramo predati. Naravno da ne moramo! Oni nam moraju pokazati šta mogu uraditi za nas, za naše društvo. Nećemo ponovo kupovati “vučije” karte i lažna obećanja koja su uništila sjajne zemlje poput Venecuele i Kube – to se ne smije ponoviti”, nastavio je Masvidal, porijeklom iz Majamija, od oca Kubanca i majke Peruanke.

“Znate šta im još neće poći za rukom? Puštanje pjesme “Despacito” na telefonu – dođavola, ne”, rekao je Masvidal pozivajući se na trenutak u septembru kada je Biden zaplesao na bini uz ovaj hit pjevača Luisa Fonsi-ja. “Morate nam odati priznanje što još uvijek imamo glave na ramenima”, dodao je.

jorge masvidal
MMACore.TV/Jorge Masvidal/Interview

“Završiću ovo nekim riječima Baraka Obame”, Masvidal nastavi kroz urlike publike, “Rekao je da izbori imaju posljedice, to je tačno. Te riječi nikada nisu bile istinitije nego danas. Mi ćemo ili ponovo izabrati predsjednika Trump-a i održati Ameriku sjajnom ili ćemo pustiti da Joe Biden uništava najveću zemlju koju je svijet ikada vidio.”

“Sada sam profesionalni sportista i to sam bio veći dio svog života. Uvijek sam gledao stvari kroz sportski objektiv. Zato smatram Donald Trump-a našim glavnim trenerom. Prije globalne pandemije osvajali smo Super Bowls (nagrade), a kada osvajate Super Bowls – ne otpuštate trenera”, nastavio je Masvidal, “Nije važno ako vam se ne sviđa igra koju vodi, igrače koje stavlja na terenu ili stvari koje objavi na Twitter-u. Jedno je sigurno – nećete ga zamijeniti za drugog trenera koji je u poslu već 47 godina, na svakom nivou i nije nikada dobio meč”, naglasio je Masvidal.

jorge masvidal
The Independent/Jorge Masvidal vs Kamaru Usman

Masvidal je uživao u najuspješnijoj godini svoje karijere u 2019. godini, završivši “Liverpool-ov Darren Till” u Londonu u Engleskoj, nokautiravši Ben Askren-a u UFC-rekordnih pet sekundi i zaustavljajući miljenika navijača Nate Diaz-a u “Madison Skuare Gardenu” u Njujorku. Početkom jula ove godine je izazvao Kamaru Usman-a za promotivnu titulu u poluteškoj kategoriji, ali je pobijeđen na bodove. Predsjednik UFC-a Dana White je poznata Trumpova pristalica i prijateljica i doprinosila je njegovim kampanjama u prošlosti, a UFC-ov član u poluteškoj kategoriji Colbi Covington takođe je podrška Trump-u i primio je podržavajući Trump-ov poziv. Predsjednik ga je pozvao uživo na televiziji nakon njegove najnovije pobjede, u septembru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име