Ivana Ćorović završila je karijeru!

2
22
Ivana Ćorović
Ivana Ćorović - vaterpolo
Poslije skoro 20 godina aktivnog igranja, Ivana Ćorović, srpska vaterpolo reprezentativka, odlučila je da završi karijeru. 

Svoju karijeru počinje prvo kroz treninge plivanja u Jadranu iz Herceg Novog, gdje je odrasla i provela djetinjstvo. 

2001. počinje Ivana Ćorović sa vaterpolom u Tašu 2000 i sada iza sebe bilježi brojne uspjehe kao i timove poput Crvene zvezde, Taša 2000, turskog Galatasaraja, holandskog De Hama i rumunskog Rapida. 

Sa ekipom Taša je osvojila šest duplih kruna, a potom je nastupala u inostranstvu, za turski Galatasaraj i holandski De Ham.

Od 2013. je u Crvenoj zvezdi, s tim da je sezonu 2018/2019 provela u Rumuniji, gde je sa ekipom Rapida osvojila duplu krunu. U crveno-beloj kapici osvojila je pet titula šampiona Srbije i šest Kupova, dok ima i jednu titulu prvaka Turske.

Za reprezentaciju Ivana Ćorović je igrala od 2004. godine i učestvovala je na tri Evropska prvenstva, dok je zbog povrede propustila ovogodišnji Šampionat Evrope u Budimpešti, gdje je bila na klupi, kao član stručnog štaba.

Ostaje žal zbog cijele ove godine u kojoj je završila karijeru jer najprije zbog povrede nije učestvovala na četvrtom Evropskom prvenstvu, a zatim nije imala priliku da se titulom prvaka Srbije oprosti, jer je sezona prekinuta.

Ipak, Ivana Ćorović je u intervjuu za zvanični sajt ŽVK Crvena zvezda rekla da je zadovoljna jer je Zvezda osvojila Kup, a mlade igračice su sazrele.

Sezona je dobro počela, uzele smo Kup u decembru, krenule dobro i Prvenstvo, ali kao i u ostalim sportovima zbog pandemije je sve prekinuto. Imala sam želju da odigram sezonu do kraja i na taj način zatvorim krug, ali na kraju nije bilo tako. Momenat u kojem se desila povreda je bio baš nezgodan, jer je uticala na dosta nekih stvari. Doduše, ja živim sa ubeđenjem da se sve događa sa nekim razlogom, pa tako i ovo. Ono što smo mogli da vidimo u protekloj sezoni, koliko god da je kratko trajala, jeste da su mlađe igračice sazrele i pokazale da imaju veliki potencijal i prostor za napredak – rekla je Ivana. 

Na pitanje koji momenat iz karijere će pamtiti i da li ima nešto zbog čega žali, 36-godišnja Ivana Ćorović ističe momenat sa početka karijere.

Ono što ću pamtiti je sigurno prvo osvojeno Prvenstvo sa Tašom 2000. To je bila utakmica u kojoj smo bile u minusu četiri gola u poslednjoj četvrtini i imale dovoljno želje i snage da ne odustajemo i na kraju slavimo. Ono zbog čega mi je žao je što kada smo imale priliku nismo uspjele da uđemo u tih čuvenih osam u Evropi. Kvalitet za to smo imale, ali nažalost nismo uspjele i da realizujemo – dodala je Ivana Ćorović.

Ivana Ćorović već nekoliko godina radi kao trener u Tašu i Crvenoj zvezdi, a takođe je u stručnom štabu reprezentacije Srbije.

Primarni cilj koji imamo na dugoročnom planu je da pokušamo da malo popularizujemo i omasovimo sport. Trenutno ie to teže nego inače, zbog situacije sa virusom, jer su ljudi, logično, isprepadani i nesigurni, ali trudimo se da zadržimo djevojčice koje imamo kao i kroz školu plivanja i vaterpola da priključimo nove. Rad sa najmlađima je od izuzetnog značaja, jer kada imate dobru školu, dobar sistem u mlađim kategorijama, onda to kasnije, na seniorskom nivou, se samo nadograđuje – kaže Ivana i dodaje da i ona, kao trener, konstantno uči.

Naravno, kao trener moram i ja konstantno da se nadograđujem, tako da pratim i gledam kako drugi rade, postavljam pitanja kada imam nedoumice. Kao igrač sam radila sa mnogo trenera, sa različitim pristupima i načinima rada i bukvalno od svakog sam izvukla nešto. Svjesna sam svojih dobrih strana kao i nedostataka, tako da se trudim da konstantno radim na sebi i napredujem. Rad sa djevojkama je specifičan, psihologija je drugačija. Koliko zna da bude ispunjavajuće isto toliko zna da bude iscrpljujuće, posebno sa aspekta koji nije vezan za samu igru i trening. Međutim, sve su to izazovi koji su sastavni dio ovog posla.

2 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име