Kadija – vrhunski stručnjak pokreće košarkašku akademiju

8
88
Miodrag Mijo Kadija, zasigurno jedan od najboljih trenera u regionu sa skoro tri decenije iskustva u struci, pokrenuo je košarkašku akademiju.

Akademija “Kadija” će biti škola košarke, sa jedne strane. Sa druge strane, u fokusu će biti individualni rad da bi se usavršili kako profesionalni tako i mladi talenti.

Kadija je u tri navrata bio trener cetinjskog Lovćena. U sezoni 2000-2001, u Evroligi bio je kratko trener Budućnosti. Bio je i selektor naše juniorske reprezentacije, kao i selektor kadeta Srbije i Crne Gore(zlato na Evropskom prvenstvu za igrače do 16 godine 2003. godine).

U Srbiji je vodio Atlas i Avalu Adu, a u Sjevernoj Makedoniji Strumicu i Feni industris. Takođe, bio je i trener ABA ligaša Igokee. Posljednji angažman imao je u sezoni 2018-19, kada je sa uspjehom vodio cetinjski Lovćen.

„Akademija je pokrenuta sa ciljem da se pomogne igračima svih uzrasnih kategorija. Pauza je bila izuzetno duga, gotovo sva takmičenja su prekinuta, a u periodu koji sledi, momcima koji se bave košarkom će trebati induvidualan rad kako bi spremni došli u klubove čije boje brane, odnosno kako bi spremni dočekali narednu sezonu. Zbog toga sam pokrenuo Akademiju, sa ciljem da im pomognem u trenutnoj situaciji“, rekao je Kadija.

8 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име