Mijailović: KLS treba da bude vjetar u leđa reprezentaciji

0
39
Mijailović
RTS_Sport/twitter Mijailović
Ostoja Mijailović predsjednik KK Partizana, gostujući u jednoj jutarnjoj emisiji, prokomentarisao je trenutne sukobe KLS.

“U javnosti izlaze dezinformacije zbog menadžmetna KLS. (Ako Partizan istupi) to nema nikakav značaj. KLS treba da bude vetar u leđa reprezentaciji. Kari Pešić je došao da bude selektor i ni sam ne zna kada će početo KLS i kada se završava”, rekao je Mijailović.

Partizan je takođe nezadovoljan pravilnikom, tačnije sporan je format takmičenja.

“Prethodne dve sezone su igrane u kovid formatu. Mi smo došli na predsedništvo gde smo preglasani od FMP-a i Crvene zvezde. Tražili smo da skupština odlučuje o formatu takmičenja, mi igramo po pravilima iz kovid sezona, ovo nisu važeća pravila jer ovo nije kovid sezona”.

“Imamo situaciju da je liga podređena jednoj porodici ili dva kluba. Treba da sednemo da lepo razmislimo, mi smo predlagali da se KLS vrati pod okrilje KSS. Zašto mi igramo KLS? Da bi neko namestio sebi titulu ili da bi pomogli reprezentaciji da osvoji neki trofej? Dok ne budu normalni ljudi seli i iskorenili kancer iz našeg sporta nikada nam neće biti bolje”, izjavio je Mijailović.

Mijailović je rekao razlog zbog kojeg se trener Željko Obradović nije pojavio na zvaničnoj konferenciji KLS uoči početka lige.

“Željko je tada imao trening i mislim da je to mnogo bitnije (od konferencije). Dakle ja mislim da bi trebalo svi da sednemo jer je košarka jako važan segment žviota u Srbiji i da vidimo u kom pravcu treba da ide naša liga. Da ide sve u korist dva kluba ili za interes srpske košarke?”

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име