Ohrabrujuće vijesti – kreću Portugalci, Švajcarci i Španci

12
176
Najnovije vijesti nastavlja se fudbalska sezona u Potrugalu! Ovo su dogovorili čelnici klubova i Fudbalskog saveza sa premijerom zemlje Antoniom Kostom.

Sezona će biti nastavljena 30. maja i trajaće do jula mjeseca.

Odluka je donijeta na zadovoljstvo velikih klubova Porta, Benfike i Sportinga, koji su na sastanku vodili glavnu riječ i koji imaju snažnu želju da se šampionat nastavi.

Ovo su vrlo ohrabrujuće vijesti za fudbal na starom kontinentu, pogotovo posle odluka francuskih i holandskih fudbalskih čelnika da prekinu sezonu.

Portugalsko prvenstvo je zaustavljeno nakon 24 kola, a borbu za titulu vode Porto i Benfika.

Fudbal će se igrati i u Švajcarskoj. Fudbalska liga dobila je odobrenje da nastavi prvenstvo 8. juna, a utakmice će se igrati bez publike.

Sa grupnim treninzima startovaće se 11. maja.

Fudbal će se nastaviti i u Španiji. Fudbaleri u ponedeljak počinju sa individualnim treninzima na terenu, a prije toga biće testirani na korona virus.

Vlada je napravila plan prema kome bi od 18. maja fudbaleri počeli da treniraju u manjim grupama od po pet-šest igrača, a od 25. maja u grupama od po osam.

Na terenu ne smije biti više od deset osoba, uključujući i trenera i drugo klupsko osoblje.

Od 1. juna će biti dozvoljeni kolektivni treninzi pod strogom kontrolom.

Tokom svih ovih etapa vršiće se testiranja na korona virus, a u slučaju pozitivnog testa igrač bi bio izolovan u karantinu zajedno sa saigračima sa kojima je trenirao u grupi.

La Liga počinje 12. juna.

12 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име