Korona unijela paniku u svijetu atletike!

3
101
Veliki broj atletičara zabrinut je zbog smanjenog testiranja na zabranjene supstance tokom pandemije virusa Korona, pokazali su rezultati istraživanja koje je sprovela Asocijacija atletičara.

Ova asocijacija predstavlja jedinstveni glas profesionalnih atletičara, a na svom Tviter nalogu objavila je podatak da je od 685 atletičara, 78% njih odgovorilo da su zabrinuti za validnost rezultata zbog smanjenog testiranja.


„Potrebna je dodatna jasnoća da bi atletičari, ali i javnost, imali povjerenje u rezultate u ovom periodu“
, stoji u saopštenju.

Olimpijske igre u Tokiju su odložene za ljeto 2021. godine. 82% atletičara nastavilo je sa treninzima, dok 86% želi da se vrati takmičenjima ove godine ukoliko to bude bezbijedno, pokazala su istraživanja. Uzrok svemu je Korona virus

“U pogledu kvalifikovanja za Olimpijske igre, 81% atletičara smatra da sistem svjetske rang liste treba da bude razmotren. Ti rezultati zajedno ukazuju na veliki broj složenih pitanja koje je pokrenuo novi sistem rangiranja u određivanju ko se kvalifikovao za Olimpijske igre, dopunjen svima onima koji su uključeni u ovo vrijeme“, dodaje se u zaključku istraživanja.

3 KOMENTARI

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име