Đoković u četvrtfinalu Rima !

0
18
Tod
Guglielmo Mangiapane/Novak Đoković/REUTERS via Guliver image

Đoković se plasirao u četvrtfinale ATP turnira u Rimu.Loš početak nije ga spriječio da pobijedi Španca Alehandra Davidoviča Fokine rezultatom 6:2, 6:1.

Prvi duel dva rivala je trajao 70 miuta. Đoković je već u prvog gemu izgubio servis, ali već u narednom je isti vratio rezultatom 30:0,zatim 30:30 i za kraj vezao dva poena i izjednačio 1:1.

Novak lako uzima treći gem i vodi 2:1.Nastavlja serija odličnih gemova i stiže do 3:2, zatim posle duple greške Davidoviča Fokine dobija još jednu šansu, koju Novak koristi za 4:2.Totalni pad Španca u igri Novak koristi i u 8. gemu u kome uzima svoj treći brejk.Posle 34 minuta igre Novak vodi 1:0 i završava posao u prvom setu.

Odličnu igru iz prvog seta Đoković je preneo i na drugi i uz dva brejka vezao je čak devet poena. Nakon što je Novak u 2.i 4. gemu bio snalažljiviji na Fokinin servis. Serija se nastavlja, novim brejkom Đoković je vezao šesti gem za 2:0. Niz traje i još jedan siguran gem za 3:0. Zatim dolazi do 4:0, a onda na svoj servis i 5:0. Španac se izvukao nakratko, i na na semafor uspio da se upiše za 5:1, ali već narednom gemu Novak stavlja tačku na pobjedu.

U četvrtfinalu Novak će igrati sa pobjednikom duela Stefanos Cicipas – Mateo Beretini.