I gradonačelnik Valjadolida ljut nakon jučerašnje utakmice

Ekipa Valjadolida je nakon utakmice sa Barselonom u bijesu napustila stadion jer je pobjednički gol pao tek u 90. minutu utakmice.

Deset minuta prije kraja utakmice 29. kola La Lige sudija Džejmi Latre je isključio Oskara Plana, a zatim u samoj završnici, pred gol , nije dosudio prekršaj Đordija Albe, a gosti smatraju da je trebalo.

Takođe, u Valjadolidu su bijesni i zbog situacije iz 62. minuta kada je lopta pogodila Albu u ruku, a sudija nije dosudio penal.

Najprije su se žestoko bunili fudbaleri 16. ekipe na tabeli La Lige, a oglasio se i gradonačelnik Valjadolida, Oskar Puente.

– Ovo je očigledna pljačka i neviđena sramota – poručio je putem Tvitera Puente nakon nedosuđenog jedanaesterca, a imao je komentar i za crveni karton.

– Majko moja mila! Kako besramno. Uprkos svemu, naši heroji još uvijek drže nulu u Barseloni.

– Mislim da sudija sada treba da ode u svlačionicu Barcelone i da tješi svoje saigrače jer malo im je falilo da ne pobijede. Nisu bili na visini zadatka koji im je olakšao sudija. Nikako ne mogu da prihvatim da se ne dosudi penal za Valjadolid nakon Albinog igranja rukom. To nije odluka koja se donosi u desetinki sekunde, sada za to imaju na raspolaganju par minuta, usporene snimke i četiri ekrana – potučio je bijesni gradonačelnik koji je na kraju još jednom optužio glavnog sudiju:

– Njegova namjera da pomogne velikom klubu koji ne može da pobijedi je bila očigledna.

Nakon meča je nezadovoljan bio i trener Valjadolida, Serhio Gonzales.

– Želite da me umirite, ali to je nemoguće. Rekao sam sudiji da postoji razlog zbog kojeg je uveden VAR i da je trebalo da ga iskoristi. Znate, svi u ovoj ligi igramo za ogromne uloge, ne samo Barselona, kojoj je sve podređeno. Albino igranje rukom kod nedosuđenog penala za nas je bilo očigledno, a volio bih vidjeti isključenje našeg igrača iz drugog ugla, ne iz Barseloninog, iz kojeg je dosuđeno. Ponavljam, svi igramo za puno toga u ovoj ligi, ne samo Barselona. Moj klub igra u istoj ligi kao i Barselona i želim da za sve nas vrijede ista pravila.

Postavi odgovor